sâmbătă, 10 aprilie 2010

Sfarsit de drum ( partea I )




"Ar fi o poza decupata dintr-un film

Facuta de mult timp

Si pusa langa zeii din Olimp... "






Statea infrigurata pe peronul garii asteptand trenul ce avea s-o duca pe tinuturile copilariei. Era o toamna tarzie, vantul devenea din ce in ce mai rece, iar soarele nu mai avea puterea sa incalzeasca nici macar o ultima frunza cazuta din castan. Mai avea de asteptat cam 20 de minute, in caz ca trenul nu avea intarziere. Si apoi urmau alte 4 ore plictisitoare pana in Orasel. Isi sprijini geamantanul de scaunele din plastic albastru si isi aprinse o tigara. Savura cu nesat primul fum. Unii spun ca primul fum de tigara nu se trage niciodata in plamani. Altii spun ca tocmai acela este cel mai placut. Ea facea parte din a doua categorie. Ii placea ca atunci cand isi aprindea tigara sa simta nicotina cum strabate intreaga tigara, trece prin filtru si patrunde in adancul plamanilor.

In timp ce incerca sa inteleaga de ce mor oamenii calcati de tren, un cersetor tocmai trecea prin fata ei, rugand-o sa-i dea niste bani. Nu apuca sa-i spuna ca n-are, ca o voce din spate racni :

- Sterge-o ma de-aici!

Era chiar el. Avea un rucsac in spate si parea pus pe glume.

- Peste tot unde ma duc, dau de tine !

- Intradevar, foarte dubios. Eu cred ca ma urmaresti.

- Unde mergi ?

- Orasel.

- Eu cand iti zic ca ma urmaresti ... Si eu tot acolo ma duc. La ce vagon ai bilet ?

- 2.

- Eu am la vagonul 5. Dar poate n-o sa fie plin trenul, si gasim 2 locuri alaturate libere ca 4 ore o sa innebunesc de plictiseala. Ce zici ? Crezi ca ma suporti atata timp ?

- Sigur !

Se concentra sa n-o cuprinda emotiile si sa nu roseasca. In sufletul ei era o bucurie de nedescris. Care erau sansele sa-l intalneasca pe un peron prafuit dintr-o gara uitata de lume ?

- Hai ca urc cu tine in vagonul 2.

- Ce bine ... Cu ocazia asta ma ajuti si cu bagajele !

- Pai vad ca ai doar un geamantan.

- Da ... pe care o sa-l cari tu !

- E bine ... ti-ai gasit hamal.

- Nuuu, am gasit doar un tip politicos.

Incepu sa rada cu rasul lui inconfundabil. Se uita la ceas, si observa ca mai era ceva timp pana sa vina trenul asa ca isi aprinse o tigara. Intinzandu-i pachetul, o intreba :

- Fumezi ?

- Nu, multumesc ! Tocmai am fumat.

Isi scoase tacticos bricheta din buzunarul blugilor, isi indrepta coloana, cu capul putin inclinat pe spate isi aprinse tigara si in cel mai senzual mod trasese primul fum in plamani, lasandu-l apoi sa iasa in cerculete. Mereu avea tendinta de a face lucrurile in alta ordine decat cea fireasca. Un alt fumator, in mod normal si-ar aprinde intai tigara si apoi s-ar intinde sa-si indrepte spatele. Dar tocmai asta era farmecul lui ce o facea pe ea sa-si piarda mintile.

(continuare partea a 2a)

Un comentariu:

Bianca spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.